Шахрайство замість дива. Пастор «заробив» $1,3 млн на продажі криптовалюти вірянам

  • 26 января, 05:52
  • 3747
  • 0

Елі Регаладо та його дружина продавали свою криптовалюту INDXcoin у Денвері, Колорадо. Він запевняв вірян у тому, ніби Бог йому сказав, що інвестори в актив стануть багатими. Про це йдеться у заяві Відділу цінних паперів Колорадо, передає NBCNews.

Продаж INDXcoin дозволив залучити майже $3,2 млн. З них принаймні $1,3 млн безпосередньо отримала родина Регаладо або ж ця сума пішла на особисті потреби. Сам криптопастор підтвердив, що звинувачення правдиві. Але є нюанс.

«З $1,3 млн пів мільйона пішли до податкової служби, а кілька сотень тисяч доларів пішли на ремонт будинку, який Господь наказав нам зробити», – сказав він у відео.

Згідно з поданою до суду скаргою, подружжя витратило кошти своїх інвесторів на Range Rover, розкішні сумки, ювелірні вироби, оренду човнів тощо.

Регаладо стверджував, ніби Бог сказав йому, що вкладники INDXcoin стануть багатими. Він також рекламував актив як низькоризиковану високоприбуткову інвестицію. Але насправді ж він був неліквідним і практично нічого не вартував, зазначається у заяві Відділу цінних паперів.

«Ми повірили слову Божому та продавали криптовалюту без чіткого плану. Ми все ще віримо в те, що Бог зробить диво. Бог зробить диво у фінансовому секторі», – сказав Регаладо.

Він проповідував і рекламував актив у своїй онлайн-церкві Victorious Grace Church.

Регаладо та дружину, а також три його компанії звинувачують у шахрайстві з цінними паперами, неліцензованій брокерсько-дилерській діяльності, продажу незареєстрованих цінних паперів та нав’язуванні конструктивної довіри. Суд відбудеться вже наступного тижня.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все