Штучний інтелект Megvii може розпізнати собак за відбитками носа

  • 15 июля, 08:06
  • 3974
  • 0

Megvii, китайський ШІ-стартап, який поставляє програмне забезпечення розпізнавання осіб для програми спостереження китайського уряду, розширює свою технологію за межі людей, щоб розпізнавати домашніх тварин. Як повідомляє Abacus News, нова програма Megvii навчена розпізнавати собак за відбитками носа. Вони такі ж унікальні, відбитки пальців людей. 

З використанням програми Megvii, можна зареєструвати вашу собаку, просто відсканувавши морду через камеру смартфона. Так само, як ґаджет реєструє ваш відбиток пальця для біометричного розблокування, застосунок просить вас сфотографувати ніс вашої собаки під різними кутами. Megvii каже, що показник точності становить 95%, і завдяки програмі компанія об’єднала 15 тис домашніх тварин зі своїми власниками.

За останні кілька років розпізнавання домашніх тварин стає все більш поширеним. Концепція була використана дослідниками для збереження дикої природи. У США застосунок під назвою Finding Rover також використовує технологію розпізнавання осіб, щоб знайти кішок і собак, які пропали. Але в Китаї застосунок буде використовуватися не тільки для воз’єднання власників з їхніми втраченими улюбленцями. Програма може також використовуватися для моніторингу порушень. Наприклад, виявляти тих, хто не прибирає за своїми тваринами або вигулює їх без ошийника.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все