Штучний інтелект знайшов найвідоміших утікачів з Алькатраса

  • 19 марта, 14:04
  • 4003
  • 0

Штучний інтелект від ірландської компанії Identv і фірми Rothco зміг з’ясувати, чи вижили ув’язнені, які вчинили відому і, ймовірно, єдину вдалу втечу з в’язниці на острові Алькатрас в США.

LBB Online пише, що мова йде про втечу 1962 року. Тоді брати Джон і Кларенс Енглін і їх друг Френк Моріс безслідно зникли з в’язниці на острові Алькатрас, який розташований в затоці Сан-Франциско. Зазвичай ув’язнені, які намагалися втекти і переплисти затоку, гинули через сильну течію, а їх тіла прибивало до берега. Ця трійка зникла безслідно.

У 2015 році друг сім’ї Енглін опублікував фото, зроблене в Бразилії 13 років після втечі, на якому нібито зображені брати. Тоді перевірити це було неможливо.

Тепер фахівці з розпізнавання осіб показали фото свого штучного інтелекту. Він математично аналізує зображення і шукає збіги.

З ймовірністю у 99,7% алгоритм встановив, що на фото з Бразилії зображені саме брати, які в 1962 році бігли з Алькатраса. Чи вдалося це зробити їх одному Френку Морісу, до сих пір не відомо.

Відзначається, що справу стосовно їх втечі досі не закрита. Зараз чоловікам повинно бути не більше, ніж 80 років.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все