Sifted назвав найперспективніші квантові стартапи Європи, серед них український Haiqu

  • 12 апреля, 14:00
  • 2128
  • 0

Український стартап Haiqu, що розробляє програмне забезпечення для квантових комп’ютерів, потрапив до списку 11 найперспективніших квантових компаній Європи. Перелік склало авторитетне видання Sifted.

  1. Робота квантових комп’ютерів може бути нестабільна через шум і помилки. Саме цим питанням займається український стартап Haiqu.
  2. Їхня розподілена команда, що працює у Великій Британії, Швейцарії та Україні, розробляє програмне забезпечення, яке допомагає мінімізувати ці проблеми.
  3. Завдяки цьому квантові комп’ютери зможуть працювати ефективніше та виконувати алгоритми з меншими ресурсами.

Інші перспективні європейські стартапи

  1. Multiverse Computing (Іспанія) — застосовує квантові обчислення до бізнес-задач у таких секторах, як фінанси та кібербезпека.
  2. Riverlane (Велика Британія) — розробляє компоненти та програмне забезпечення, необхідні для виправлення помилок квантових комп’ютерів.
  3. Terra Quantum (Швейцарія) — надає різноманітні квантові обчислювальні послуги клієнтам через хмару.
  4. Pasqal (Франція) — будує квантові комп’ютери на основі нейтральних атомів.
  5. Arque Systems (Німеччина) — розробляє та комерціалізує квантові комп’ютери на основі кремнієвих спінових кубітів.
  6. Orange Quantum Systems (Нідерланди) — розробляє обладнання для аналізу продуктивності надпровідних чипів для квантових комп’ютерів.
  7. Alice&Bob (Франція) — створює квантовий комп’ютер на основі Cat Qubit, кубіт із вбудованою корекцією помилок.
  8. Pixel Photonics (Німеччина) — розробляє детектори поодиноких фотонів, які можна використовувати для генерування фотонних кубітів.
  9. Algorithmiq (Фінляндія) — розробляє квантові алгоритми для застосування в медико-біологічних науках, таких як прогнозування молекулярної структури, відкриття ліків і розробка ліків.
  10. Planqc (Німеччина) — будує квантові комп’ютери на основі нейтральних атомів.

Європейські квантові стартапи активно розвиваються

Минулого року, у той час, як багатьом венчурним компаніям у регіоні було важко залучити кошти, інвестиції в європейські квантові стартапи фактично зросли на 3% до $781 млн. Це більше ніж утричі перевищує суму, залучену в цьому секторі в Північній Америці ($240 млн).

Це також зробило Європу єдиним регіоном, де фінансування квантових стартапів зросло, тоді як інвестиції в Північній Америці скоротилися на 80%, а в Азійсько-Тихоокеанському регіоні — на 17%.

Успіх європейських квантових стартапів пов’язаний із державною підтримкою та інтересом з боку венчурного капіталу.

Про Sifted

Sifted публікує новини про стартапи, аналітику та детальні звіти про європейських засновників, інвесторів і керівників. Підтримується Financial Times.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий