Siri поставила у незручне становище ведучого BBC

  • 1 декабря, 14:17
  • 4894
  • 0

Цифрові помічники можуть допомагати у повсякденних задачах. Наприклад, встановлювати нагадування і повідомляти прогноз погоди, але, як виявив ведучий на BBC, вони можуть навіть раптово «прокинутися», щоб суперечити вам. Метеоролог Томаш Шафернакер (Tomasz Schafernaker) обговорював погодні умови в прямому ефірі, попереджаючи про низьку температуру і сніг у Сполучених Штатах. Саме у цей момент Siri вирішила виправити ведучого заявивши, що у прогнозі снігу нема.

І Шафернакер, і ведучий новин посміялися над інцидентом, підкреслюючи, що в Сполучених Штатах насправді буде сніг. А Siri помилялася, бо не знала, про яке місце вони говорили. У короткому пості на Twitter, Шафернакер каже, що він не активував Siri вручну. А пізніше, в тій же гілці коментарів визнав, що опція «Підніми, щоб говорити» була фактично включена.

Починаючи з watchOS 5, Apple Watch Series 3 та новіші моделі можуть активувати помічника за допомогою нової опції під назвою «Підніми, щоб говорити». Тому користувачам більше не потрібно вимовляти команду «Привіт, Siri». Функцію можна активувати в меню годинника – «Налаштування» –> Siri –> «Підніми, щоб говорити». Якщо ця функція активована, користувачеві досить просто підняти зап’ястя для взаємодії з голосовим асистентом. В цьому випадку розмова про погоду була сприйнята помічником як запит.


Теги: siri
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все