Скільки ІТ-компаній мають статус критично важливих і можуть бронювати працівників

  • 19 августа, 15:03
  • 3536
  • 0

У проєктному офісі «Дія.City» повідомили, скільки ІТ-компаній отримали статус критично важливих для функціювання економіки. Завдяки такому статусу підприємства мають змогу бронювати від мобілізації своїх працівників. 

Як пише DOU, кількість ІТ-компаній з таким статусом зростає: ще в липні їх було 575, а зараз їх уже 700 (станом на 7 серпня).

«Компанії активно звертаються до міністерства, щоб отримати статус критично важливих для економіки. У цій процедурі нічого не змінилося. За останні два тижні 100 компаній отримали цей статус через нас», – повідомило Міністерство цифрової трансформації.

ля отримання статусу критично важливої, компанія має відповідати трьом критеріям із семи, визначених у постанові КМУ, та надати підтвердження. Статус надається на рік, далі його можна оформити знову.

Як проходить бронювання айтівців від мобілізації

Критично важливим підприємствам доступні два варіанти бронювання: паперове подання списків та електронний варіант через портал «Дія».

Як зауважує Мінцифри, зараз дуже мало компаній подають списки працівників на бронювання за старою процедурою через міністерство. Більшість обирає портал «Дія».

Що ж до статистики. Через Мінцифри (паперові списки) наразі заброньовано 5 тис. фахівців з 363 компаній. Підрахувати кількість заброньованих айтівців через «Дію» зараз неможливо. Те саме із повторним бронюванням.

Загалом через портал «бронь» отримали 120 тис. працівників з різних галузей.

Як працює електронне бронювання від мобілізації

17 липня в Україні запрацювало електронне бронювання від мобілізації. Для надання «броні» керівник компанії (яка має статус критично важливої) має подати список працівників через особистий кабінет. Далі «Дія» перевіряє інформацію в реєстрах, зокрема оформлення співробітника та його дані в реєстрі «Оберіг».

Керівник отримає повідомлення про позитивне чи негативне рішення щодо бронювання. А у працівника статус бронювання зʼявиться в «Резерв+».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий