Slack попередив росіян про призупинення їхніх облікових записів

  • 17 июня, 14:00
  • 3746
  • 0

Корпоративний месенджер Slack почав попереджати користувачів із росії про призупинення дії їхніх облікових записів протягом 30 днів. Про це повідомляють російські ЗМІ, зокрема The Insider, з посиланням на розсилку Slack, яку почали отримувати російські користувачі.

  1. У повідомленнях зазначено, що рішення пов’язане з новими санкціями, які обмежують надання програмного забезпечення російським компаніям.
  2. Slack розсилає ці листи власникам тих облікових записів, які «базуються у рф, переважно використовуються користувачами з рф або іншим чином пов’язані з поширенням у рф».
  3. Листи отримують також і ті російські компанії, які придбали ліцензію на використання Slack за кордоном.

США оголосили про новий пакет антиросійських санкцій 12 червня. Серед нових обмежень є заборона надавати ІТ-послуги жителям і бізнесам у рф. Зокрема, постачати до росії ІТ-консалтингові послуги та послуги з проєктування, хмарні сервіси для управління підприємствами, а також проєктне та виробниче програмне забезпечення.

Slack ще в перші місяці після початку повномасштабного вторгнення почав відключати від свого сервісу деяких великих російських клієнтів. Тоді обмеження торкнулися тих компаній, які потрапили в санкційні списки.

З 2023 року Slack видалив російську мову зі свого інтерфейсу. Так, російською більше не перекладатимуть системні повідомлення, однак користувачі можуть продовжувати надсилати та отримувати повідомлення кирилицею.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий