Slack використовує дані клієнтів для машинного навчання без їхнього дозволу

  • 20 мая, 14:00
  • 3812
  • 0

Slack тренує свої моделі машинного навчання на даних користувачів без їхнього дозволу, пише Engadget. Щоб заборонити надання цих даних, треба попросити власників робочого простору написати листа з відповідним проханням у Slack та дочекатися відповіді.

Цю проблему помітив у Принципах конфіденційності Slack виконавчий директор DuckBill Group Корі Квін, про що розповів у соцмережі Х (колишній Twitter). У принципах компанії йдеться про наступне:

«Для розробки моделей AI/ML наші системи аналізують дані клієнта (наприклад, повідомлення, контент і файли), надіслані в Slack, а також іншу інформацію (включаючи інформацію про використання), як визначено в нашій Політиці конфіденційності та Угоді з клієнтом».

Враховуючи резонанс, компанія опублікувала у своєму блозі окремий допис на цю тему. За їхніми словами, клієнтські дані не використовують для навчання власного ШІ-продукту Slack AI. Натомість дані потрібні для моделей машинного навчання для покращення продуктів на кшталт «рекомендацій каналів, емодзі та результатів пошуку».

  1. Компанія стверджує, що моделі машинного навчання не можуть вивчати, запам’ятовувати або відтворювати дані клієнтів. Вони «використовують деідентифіковані агреговані дані і не отримують доступ до вмісту повідомлень у приватних або публічних каналах».
  2. Клієнтам можна відмовитись від того, аби Slack використовував їхні дані. Для цього треба, щоб власник організації чи робочого простору надіслав листа із відповідним проханням на адресу [email protected], вказавши URL-адресу організації та тему листа «Запит на відмову від моделі Slack Global».

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий