Сім техногігантів заробили більше за майже всі країни світу

  • 21 февраля, 17:05
  • 3749
  • 0

Так звана «чудова сімка» – американські технологічні гіганти – мають більшу фінансову потужність, ніж майже будь-яка інша велика країна у світі. Як пише CNBC, нове дослідження Deutsche Bank показало, що прибутки Apple, Amazon, Alphabet (Google), Meta, Microsoft, Nvidia та Tesla перевершують прибутки компаній майже у всіх країнах G20.

Серед країн G20, за винятком США, лише Китай та Японія можуть похвалитися вищим прибутком від акцій своїх компаній.

Аналітики банку зауважили, що лише сукупна ринкова капіталізація компаній «чудової сімки» сама по собі робить її другою за величиною фондовою біржею у світі, перевищуючи вдвічі обсяг Японії, що посідає четверте місце. Окремо Microsoft і Apple мають таку ж ринкову капіталізацію, як усі компанії, що котируються на біржі, у Франції, Саудівській Аравії та Великій Британії разом узяті.

Ці великі техногіганти виграли від інтересу до штучного інтелекту, який створив справжній бум у 2023 році.

Ризики

Проте, ця велика концентрація грошей у декількох компаніях викликає стурбованість серед аналітиків. Деякі експерти попереджають, що така велика концентрація може створити ризики для американського та світового фондового ринків. Вони вказують, що коли ринок так сильно зважений на невелику кількість акцій і одну конкретну тему, зараз це штучний інтелект, існує ризик втрати інвестиційних можливостей.

Як повідомлялось раніше, технологічні компанії звільнили вже 34 000 працівників з початку 2024 року, орієнтуючись на розвиток штучного інтелекту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий