Соціально-інтелектуальний робот Moxi завершив бета-тестування

  • 13 октября, 10:37
  • 4404
  • 0

Робот-медсестра на ім’я Moxi офіційно виходить з бета-тестування. Торік Moxi завершила свої перші реальні випробування, щоб перевірити інтеграцію спільної автоматизації в працюючому медичному закладі. Робот був розроблений компанією Diligent Robotics, що є в Остіні (штат Техас, США).

Вона займається автоматизацією виробництва і почала тестування робота з техаської лікарні. Diligent Robotics отримала підтримку від інвестиційної компанії True Ventures і отримала ранню фінансову підтримку від Національного наукового фонду, який присудив компанії серію грантів для досліджень в області малого бізнесу.

Соціально-інтелектуальні мобільні роботи довгий час вважалися однією з відповідей на хронічний дефіцит медсестер в США. За даними Бюро статистики праці, попит на медсестер в США виросте з 2.7 млн у 2014 році до 3.2 млн у 2024 році, збільшившись на 16%.

«Наше бачення полягає в тому, щоб поліпшити уявлення людей про свою роботу, надаючи їм більше часу для використання своїх унікальних людських навичок і дозволяючи дружнім роботам-помічникам ефективно виконувати свої обов’язки. Ми пишаємося повною підтримкою наших минулих інвесторів, а також нових ключових інвесторів, щоб прискорити розгортання роботів в лікарнях».

Андреа Томаз (Andrea Thomaz),
генеральний директор і співзасновник Diligent Robotics

Як і інші фірми, що займаються робототехнікою, компанія проявляє підвищену пильність щодо позиціонування своєї технології як інструмента, що допомагає людям, а не замінює їх. Це особливо важливо в області сестринської справи, яка має довгу і успішну історію колективних переговорів. Медичні працівники по всьому світу пильно стежать за швидким розвитком автоматизації в охороні здоров’я.

Moxi – соціально-інтелектуальний робот, який може допомогти медсестрам. Зокрема, в отриманні та транспортуванні предметів і доставці матеріалів. Щодо фактичної взаємодії з пацієнтами і надання медичної допомоги, то ця робота все ще залишається для людей.


Теги: робот moxi
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все