SpaceX обіцяє відкрити смартфонам пряме з'єднання з супутниками Starlink уже цього року

  • 14 марта, 15:00
  • 3833
  • 0

Журналіст видання CNBC Майкл Шитц пише, що SpaceX збирається почати тестування своєї технології satellite-to-cell вже цього року. Джерелом інформації він називає одного з керівників компанії Ілона Маска

На сьогодні Starlink має "значно більше" 1 мільйона користувачів по всьому світу, як заявили раніше в самій компанії. Це дозволить провести достатньо масштабне тестування сервісу перед його виходом на ринок. Компанія оголосила про ці плани в серпні 2022 року, незадовго до того, як Apple представила свій аналог прямого супутникового зв'язку. Відразу після цього почалися справжні перегони – виробники одне за одним робили заяви, що їхні смартфони та інші пристрої також зможуть напряму звертатися до супутників найближчим часом.

SpaceX планує почати тестування свого сервісу супутникового зв'язку Starlink разом із американським оператором T-Mobile. Компанії обіцяють таким чином "покінчити з мобільними мертвими зонами", де відсутні вежі зв'язку і тому немає мережі.

Технологія дозволить смартфону підключатися напряму до супутника, щоб здійснювати дзвінки та надсилати повідомлення. Повний спектр можливостей satellite-to-cell поки невідомий.


Але у серпні Маск пообіцяв, що його послуга дозволить здійснювати голосові дзвінки та навіть використовувати месенджери.

Цей ринок вважається дуже прибутковим. Однак поки що він повноцінно не запустився. На сьогодні SpaceX вивела на орбіту близько 4 000 супутників Starlink, а нещодавно запустила більш потужні "V2 Mini", які мають учетверо більшу потужність, ніж попереднє покоління.


Теги: spacex
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все