Stability AI призначив нового СЕО та залучив близько $80 млн інвестицій

  • 4 июля, 10:56
  • 3782
  • 0

Британський стартап Stability AI повідимив, що новим очільником компанії став колишній керівник Weta Digital Прем Аккараджу, а також про залучення нових інвестицій. І хоча суму фінансування у блозі не озвучили, Bloomberg з посиланням на джерела пише про $80 млн. Таку ж цифру вказує й The Wall Street Journal.

  1. За інформацією The Information, інвестори також погодилися пробачити стартапу близько $100 млн боргу і $300 млн майбутніх зобов’язань.
  2. Йдеться, що Stability AI закрила перший раунд фінансування від групи інвесторів, а саме Greycroft, Coatue Management, Sound Ventures, Lightspeed Venture Partners та O’Shaughnessy Ventures. Долучилися Шон Паркер, Прем Аккараджу, Ерік Шмідт і Роберт Нельсен. 
  3. У компанії повідомили, що підприємець, філантроп і колишній президент Facebook Шон Паркер приєднується до ради директорів Stability AI як виконавчий голова. 
  4. Серед інших нових членів правління — Дана Сеттл, співзасновниця і керівна партнерка Greycroft, Колін Брайант, операційний директор, генеральний партнер Coatue Management і генеральний директор Прем Аккараджу.
  5. Аккараджу став СЕО Stability AI зосередиться на «просуванні стратегії розвитку».
  6. Голова правління Stability AI Джим О’Шонессі йде у відставку, а Шан Шан Вонг і Крістіан Лафорт, які виконували обов’язки тимчасових співголів правління з березня 2024 року, залишаться в компанії на посадах операційного та технічного директорів відповідно.

На Аккараджу лягають обов’язки стабілізувати британський стартап, пише Bloomberg. У березні його співзасновник і перший генеральний директор Емад Мостак пішов у відставку після втрати ключових співробітників та акціонерів, а також скорочення грошових резервів. 

Компанія стала відомою після того, як наприкінці 2022 року залучила $101 млн венчурного капіталу завдяки своєму Stable Diffusion — інструменту штучного інтелекту для генерації зображень.

Незабаром Stability AI зіткнувся зі шквалом управлінських і юридичних проблем, включаючи позок від Getty Images. На відміну від конкуруючих ШІ-компаній, Stability не змогла залучити більший раунд фінансування, щоб покрити свої високі обчислювальні витрати.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий