Стало гірше. У спробах привчити користувачів до нової назви платформи Twitter відкрив нову лазівку для шахраїв

  • 12 апреля, 15:07
  • 2149
  • 0

Платформа Ілона Маска X, яка раніше мала назву Twitter, почала автоматично виправляти текст посилань у повідомленнях, замінюючи «twitter.com» на «x.com». Це призвело до несподіваних наслідків.

Минулого літа Ілон Маск змінив назву компанії Twitter на X. Наразі основним доменним ім'ям соцмережі X залишається twitter.com. Також на платформі є кілька офіційних сторінок, де компанія все ще називає себе Twitter. Користуються старою назвою та користувачі. Втім, платформа все ж таки намагається спонукати користувачів прийняти її нове ім'я.

Як частина цих зусиль, X почала редагувати пости користувачів, де вони діляться посиланнями на twitter.com. У тексті посилання "twitter.com" автоматично замінюється на "x.com", але URL залишається незмінною. Заміна відбувається вже після публікації. Тестування, проведене кількома користувачами, розкриває, що цей підхід відкриває нові шляхи поширення підозрілих і шахрайських URL на платформі.

Справа в тому, що заміна відбувається не тільки у випадках, коли йдеться про https://twitter.com/, а в усіх випадках, коли друга частина посилання містить частину -twitter.com. Тобто посилання на умовний сайт "netfliTwitter.com" для користувачів виглядатиме як "netflix.com", "seTwitter.com" виглядатиме як "sex.com" тощо. Це дозволяє вводити в оману користувачів, адже вони можуть не підозрювати, що переходять не за посиланнями, які бачать на екрані.

Mashable зазначає, що зміни поки що бачать користувачі X з iOS. Однак у деяких випадках платформа самостійно відредагувала посилання у старих публікаціях. Незрозуміло, чи платформа виправлятиме цю проблему.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий