Стануть розумними як ніколи. Google Карти прокачали за допомогою штучного інтелекту

  • 5 февраля, 06:01
  • 3736
  • 0

Google розпочинає обмежене тестування генеративних інструментів штучного інтелекту в Картах. Вони дозволяють отримувати справді розумні рекомендації закладів.

Новий інструмент дозволяє формувати запити на те, яку саме локацію хоче відвідати користувач, та отримувати релевантні результати.

«Сьогодні ми представляємо новий спосіб відкривати місця за допомогою генеративного штучного інтелекту, який допоможе вам зробити це незалежно від того, наскільки специфічними, нішевими чи широкими можуть бути ваші потреби. Просто скажіть, що ви шукаєте, і наші великі мовні моделі (LLM) проаналізують докладну інформацію Карт про більш ніж 250 мільйонів місць та надійну інформацію від нашої спільноти з більш ніж 300 мільйонами співавторів, щоб швидко надати пропозиції, куди піти», - пояснює Google у своєму блозі.

Розробники стверджують, що Google Карти будуть розуміти запити, сформульовані природною людською мовою.

«Наприклад, якщо ви поїхали на вулицю і почався дощ, просто запитайте у Карт про „заходи на чорний день“, щоб отримати пропозиції щодо заходів у приміщенні. Ви отримуватимете корисні пропозиції, наприклад комедійні шоу або кінотеатри. Якщо ви шукаєте варіанти, які могли б сподобатися всій сім'ї, поставте запитання на кшталт: „А як щодо варіантів для дітей?“. Ви побачите такі місця, як доріжки для боулінгу, дитячі музеї або криті ігрові майданчики, залежно від того, де ви знаходитесь, а також основних моментів, які ґрунтуються на відгуках людей, які там були», — кажуть вони.

Наразі функція доступна обмеженій кількості користувачів у Сполучених Штатах Америки. Компанія планує зібрати відгуки користувачів про новий інструмент для подальшого його вдосконалення і тільки після цього повністю розгорнути його. Поки що Google не розголошує терміни розгортання.

Напередодні в Google знайшли, як виправити проблему, пов'язану з тим, що її Карти дозволяють ефективно орієнтуватися в просторі, але не під землею. Було розгорнуто нову систему, яка дозволяє використовувати навігатор навіть у тунелях.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий