Start IT. Cisco4Ukraine: безкоштовне онлайн-навчання у сфері IT для українців

  • 6 февраля, 06:51
  • 3928
  • 0

Університет інформаційних технологій та менеджменту у Жешуві (Польща) спільно з Cisco Networking Academy розробили безкоштовну навчальну програму для українців Start IT. Cisco4Ukraine. Всі заняття відбуваються в онлайн-форматі українською мовою.  

Навчальна програма Cisco4Ukaine створена для українців, які не мають жодного досвіду у сфері ІТ і хочуть опанувати новий фах, а також для тих, хто хоче поглибити отримані раніше знання.

Навчання проходить на базі Університету інформатики та менеджменту у Жешуві у співпраці з ІТ-компанією Cisco. Усі заняття відбуваються онлайн, тож студент не повинен перебувати у Польщі. Дистанційна програма дозволяє навчатись із будь-якого куточка України чи іншої держави.

Навчальні матеріали на курсах доступні українською мовою. Крім того завжди є супровід україномовних інструкторів. Всі заняття є повністю безкоштовними.

У межах навчальної програми є два курси: програмування та кібербезпека. Кожен із них поділений на базовий, середній та вищий рівні.

Курси завершуються онлайн-іспитом і отриманням цифрового бейджа, що підтверджує закінчення певного етапу навчання. При цьому студенту необов’язково закінчувати всі три рівні, завершити навчання можна у будь-який момент.

«Ідея Cisco4Ukaine полягає в навчанні людей, які не мають досвіду в ІТ, але хочуть змінити професію. Тому початковий курс так побудований, щоб людина без жодного досвіду в ІТ змогла його освоїти. По завершенню базового курсу студент може продовжити навчання на середньому рівні. Опісля є можливість освоїти вищий рівень. На мою думку, люди, які закінчили курс середнього рівня, вже готові працювати у сфері ІТ. А при завершенні навчання на вищому рівні шанси на отримання доброї роботи лише збільшуються», – розповів директор ІТ-центру Університету інформаційних технологій та менеджменту у Жешуві Луціан Гайдер.

За його словами, ідея заснувати навчальну програму для українців у галузі ІТ виникла невдовзі після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Після завершення війни українська економіка потребуватиме кваліфікованих кадрів, зокрема у кібербезпеці, яка є важливою у відбудові України. Також існуватиме попит на фахівців у сфері інформаційних технологій. Відтак, Start IT. Cisco4Ukaine має на меті випустити 10 тисяч спеціалістів, які зможуть працювати на користь України.

«Момент для старту такої навчальної програми є, мабуть, найбільш сприятливим, адже через російське вторгнення в Україну є багато біженців, які їдуть до Польщі і хочуть реалізувати себе, покращити свої навики, побудувати кар’єру. І, звісно, технології, ІТ-сфера, кібербезпека – це величезне поле для росту і розвитку. Кар’єра у цій індустрії триває 10, 15, 20 років. Примітно, що по всьому світу є майже 4 мільйони вакансій у сфері кібербезпеки. Тож якщо ми передамо знання українцям, передусім жінкам, то в них буде високооплачувана робота у сфері, де можна довго працювати», – відзначив Старший віцепрезидент та спеціаліст із глобальних інновацій Cisco Systems Гай Дідріх.

У межах програми Start IT. Cisco4Ukaine навчання пройшли вже близько 800 людей, перші з них вже отримали свої дипломи. Викладачі кажуть, що українці є старанними студентами, які в освіті бачать нові можливості для самореалізації.

1 лютого в Університеті інформаційних технологій та менеджменту у Жешуві відбулась перша офіційна церемонія вручення дипломів випускникам базового курсу програми Start IT – Cisco4Ukraine. Серед них – українці з різних регіонів, більшість із яких досі не мала жодного стосунку до сфери інформаційних технологій, тож опановувала новий фах із нуля.


Теги: cisco
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все