Стережися, Ілоне. Головний конкурент Twitter відкривається для всіх користувачів

  • 7 февраля, 11:03
  • 3749
  • 0

Платформа з відкритим кодом Bluesky, яка є альтернативою X (Twitter), відмовляється від реєстрації користувачів на запрошення. Тепер приєднатися можуть усі охочі.

З моменту запуску і досі Bluesky була платформою, яка доступна тільки для користувачів, які отримали запрошення від зареєстрованих користувачів. І тепер це нарешті змінюється.

Команда Bluesky зазначає, що цей час їм потрібний, щоб створити інструменти модерації і запустити різні функції.

«Bluesky будує відкриту соціальну мережу, де всі можуть зробити свій внесок, забезпечуючи при цьому простий у використанні досвід для користувачів. Минулого року ми використовували коди запрошень, щоб допомогти нам керувати зростанням, а також створювали такі функції, як інструменти модерації, спеціальні канали тощо. Тепер ми готові до того, щоб будь-хто приєднався», — пише команда Bluesky, зазначаючи, що до платформи вже приєдналися 3 мільйони людей.

Наразі розробники продовжують працювати над додатковими функціями, які дозволять користувачам контролювати свою роботу у соціальних мережах. Серед того, що може з'явитися найближчим часом, є інструменти для маркування контенту.

«Одним із потенційних випадків використання маркування є перевірка фактів. Наприклад, організація, яка перевіряє факти, може запустити службу маркування та позначати повідомлення як „частково хибні“, „хибні“ або інші категорії. Тоді користувачі, які довіряють цій організації, можуть передплатити її маркування», — додають у Bluesky.

Як писав NV Техно, Bluesky виникла з ініціативи Twitter із розробки децентралізованого протоколу соціальної мережі (AT Protocol). Тестування соцмережі розпочалося наприкінці жовтня 2022 року. А вже у травні 2023 року вона стала доступною для користувачів, які мають запрошення. Наприкінці 2023 року платформа стала доступною для перегляду незареєстрованими користувачами.

Коли Bluesky оголосила про намір зробити соцмережу відкритішою, експерти почали прогнозувати, що це посилить її конкуренцію з X (колишній Twitter).


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий