Студенти з Львова розробили першу в Україні розумну тростину, призначену для частково зрячих людей

  • 16 июля, 07:45
  • 3769
  • 0

Учні першого курсу бакалаврської програми "Інтернет речей" в Національному університеті "Львівська політехніка" розробили унікальну розумну тростину з назвою Free Walk для людей, які мають часткову втрату зору. Цей виріб є єдиний у своєму роді в Україні, і нічого подібного до нього не вироблялося.

Free Walk, може частково розпізнавати великі об'єкти. Це досягається завдяки використанню датчика відстані, який знаходиться у нижній частині тростини. Коли людина наближається до перешкоди на відстань приблизно 160 сантиметрів або два кроки, датчик передає сигнал до ручки тростини. У цьому місці розташований моторчик, який починає вібрувати. Коли відстань стає меншою, ніж один крок, ручка починає видавати також звуковий сигнал.

Студенти активно готуються до масового виробництва розумних тростин. Вони вже розробили бізнес-план і знайшли надійних постачальників мікрочипів з Німеччини. Крім того, команда вже знайшла підходяще приміщення для офісу та складу, де будуть зберігатися виробничі матеріали. Вони також зосереджують зусилля на залученні фінансування для реалізації свого проекту.



Теги: розробка
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все