Світовий ВВП може зрости на 14% у 2030 році завдяки штучному інтелекту — це дорівнює $15,7 трлн

  • 22 мая, 09:00
  • 3699
  • 0

Світовий ВВП може зрости на 14% у 2030 році завдяки штучному інтелекту, що еквівалентно додатковим $15,7 трлн. Це робить ШІ найбільшою комерційною можливістю в сучасній економіці, йдеться в дослідженні PwC.

  1. $15,7 трлн — це більше від нинішнього обсягу виробництва Китаю та Індії разом узятих. З них $6,6 трлн, ймовірно, буде отримано через підвищення продуктивності, а $9,1 трлн — побічних ефектів споживання.
  2. Найбільші економічні вигоди від ШІ отримають Китай (26% зростання ВВП у 2030 році) і Північна Америка (14,5% зростання), що еквівалентно $10,7 трлн і становить майже 70% глобального економічного впливу.
  3. 45% загального економічного зростання до 2030 року забезпечить вдосконалення продуктів, що стимулюватиме споживчий попит. Це пов’язано з тим, що ШІ сприятиме більшій різноманітності продуктів, які з часом стануть більш персоналізованими, привабливими та доступними за ціною.
  4. Згідно з аналізом, охорона здоров’я, автомобільна промисловість і фінансові послуги — це сектори з найбільшим потенціалом для вдосконалення продуктів і проривів завдяки ШІ. Однак в окремих сферах інших секторів також існує значний потенціал для отримання конкурентних переваг.

Хоча деякі ринки, сектори та окремі компанії є більш розвиненими ніж інші, загалом ШІ все ще перебуває на дуже ранній стадії розвитку. З макроекономічного погляду, для ринків, що розвиваються, існують можливості випередити більш розвинені аналоги.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все