Так хоче Apple. Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали для користувачів з України

  • 25 апреля, 09:00
  • 1333
  • 0

Telegram отримав від Apple повідомлення із вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати.

Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та українські Telegram-канали на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, обґрунтувавши це тим, що поширюється «військова пропаганда». Цього зрештою не було зроблено, за словами Дурова, через позицію користувачів. Втім, тепер компанія може обмежити доступ користувачів з України до певних каналів (яких саме не уточнюється) у зв'язку з вимогами Apple.

«Ми отримуємо офіційні листи від Apple, у яких вказується, що певних змін тут не уникнути, принаймні для користувачів, які отримують доступ до Telegram на iPhone з українських SIM-карток. … Щоб залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram повинен розглядати запити, які надходять із App Store. Якби це повністю залежало від нас, ми завжди надавали б нашим користувачам те, що вони просять: доступ до інформації та думок без цензури, щоб вони могли приймати власні рішення. Однак не завжди це залежить від нас», - стверджує Дуров.

Раніше стало відомо, що компанія Telegram отримала від української влади перелік потенційно проблемних каналів та вивчає їх. У Центрі протидії дезінформації зазначали, що Україна має можливість впливу на засновника Telegram Павла Дурова для обмеження роботи конкретних каналів на території України.

Заборона Телеграм в Україні - що відомо

Дискусія про ризики використання месенджера з російським корінням ведеться не перший рік. Розголос проблема отримала після минулорічних заяв екс-секретаря РНБО Олексія Данилова, який називав месенджер «дуже небезпечним і вразливим». Про небезпеку говорили й у ГУР. Представник розвідки Андрій зазначав, що Telegram «має цілу низку загроз для інформаційної та не лише інформаційної безпеки в нашій країні». Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов також заявляв, що месенджер Telegram є проблемою для України щодо національної безпеки. За його словами, Telegram часто завдає руйнівного ефекту всередині країни. У СБУ зазначали, що месенджер Telegram співпрацює з Роскомнаглядом та ФСБ, виконуючи вказівки щодо блокування каналів.

У березні 2024 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким, зокрема, пропонувалося запровадити регулювання платформи Telegram.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все