Такий собі кріейтор. ШІ від Figma пропонує користувачам красти дизайн додатків Apple

  • 4 июля, 15:13
  • 3796
  • 0

Figma тимчасово відключила функцію штучного інтелекту Make Design, яка, як з'ясувалося, пропонує користувачам не найоригінальніші дизайни додатків.

Функція Make Design доступна у програмному забезпеченні Figma і мала генерувати макети та компоненти інтерфейсу користувача за допомогою текстових підказок. Ідея полягала в тому, щоб розробники могли використовувати цю функцію для швидкої реалізації ідей та швидшого пошуку рішень, які їх влаштовують. Ця функція була представлена на конференції Figma Config минулого тижня. Під час випуску компанія оголосила, що не навчала свого інструменту на контенті Figma, файлах спільноти чи дизайні вже існуючих програм. Втім, творця Make Design звинуватили у протилежному.

Енді Аллен, засновник NotBoring Software, що розробляє широкий набір програм, під час тестування інструменту Figma виявив, що Make Design пропонує відтворювати програму Apple Weather, коли її просять допомогти з програмою для погоди.

Після звинувачень у копіюванні з боку Аллена генеральний директор Figma Ділан Філд уточнив, що Make Design використовує готові великі мовні моделі у поєднанні з системами, що настроюються, і проблемою цього підходу є дуже низька варіативність результатів.

«Протягом години після того, як ми побачили твіт [Аллена], ми виявили проблему, яка була пов'язана з основними системами проектування. …Зрештою, це моя провина, що я не наполягав на кращому процесі контролю якості для цієї роботи», - написав він у X (Twitter).

Філд повідомив, що Figma тимчасово відключить функцію Make Design, поки команда не буде впевнена у результатах, які вона пропонує.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий