Тайванські підприємства розглядають можливість вкладення коштів у виробничі об'єкти у Європі

  • 12 октября, 11:07
  • 3760
  • 0

У контексті загального конкурентного середовища у сфері мікросхем тайванські виробники розглядають можливість вкладення коштів у виробництво напівпровідників в Європі. Цю інформацію надає видання Financial Times.

"Ми плануємо інвестиції в Німеччину, і європейський ринок буде нашим", - Вінсент Лю, президент і головний виконавчий директор LCY Group

LCY Group постачає мийні засоби та розчинники для TSMC, найбільшого у світі контрактного виробника мікросхем. Крім цього, ще три виробники хімічних речовин для тайванської компанії розглядають можливість інвестування в Європі.

Європейський союз планує залучити 43 мільярди євро для розвитку виробництва мікросхем. Ця ініціатива, можливо, викликана появою передових мікросхемних заводів у межах ЄС. За допомогою Закону про мікросхеми, планується залучити 43 мільярди євро з державних та приватних інвестицій з метою збільшення частки ЄС на світовому ринку виробництва мікросхем з 10% до 20% до 2030 року.

Згідно з цим планом, Євросоюз пропонує надавати субсидії для стимулювання іноземних виробників мікросхем створювати підприємства в межах своїх кордонів. Наприклад, компанія Intel інвестує 30 мільярдів євро у два заводи для виробництва мікросхем у Німеччині, а також планує побудувати фабрику зі збирання напівпровідників у Польщі на суму 4,6 мільярда євро.

У той же час TSMC узгоджує співпрацю з європейськими виробниками мікросхем Infineon і NXP, а також машинобудівною компанією Bosch. Разом вони будують завод з виробництва мікросхем у Німеччині на суму 10 мільярдів євро.

Транснаціональний виробник мікросхем GlobalFoundries та європейська компанія STMicroelectronics також планують створити фабрику у Франції за 5,7 мільярда євро.

Деякі експерти вважають, що досягнення повної незалежності виробництва мікросхем в ЄС, як і в будь-якій іншій країні, є важкою метою. Проте вони визнають, що такі інвестиції сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності ЄС у цьому секторі.


Теги: чіпи
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи