Techosystem створила Комітет з венчурних інвестицій. Його очолив Андрій Зінчук

  • 23 мая, 14:00
  • 3798
  • 0

Об’єднання учасників технологічної екосистеми України Techosystem, яке фокусується на продуктових компаніях і стартапах, створило Комітет з венчурних інвестицій. Запуск відбувся 21 травня. 

Цей комітет відповідатиме за реалізацію стратегії Techosystem щодо сприяння залученню інвестицій в українські стартапи, розвитку партнерства з венчурними фондами та налагодженню взаємодії між стартапами та інвесторами.

Комітет з венчурних інвестицій бере початок з формування робочої групи.

«Ми рухались від запиту венчурних інвесторів. Відсутність активної незалежної платформи для взаємодії гравців і втілення проєктів під розвиток ринку венчурного капіталу в Україні стала основою для запуску робочої групи — серед ініціатив спільноти є перелік найперспективніших стартапів України та формування Зали слави (Hall of Fame) екосистеми, навчання для скейлапів разом із Danish Tech Startups, база інвесторів в українські стартапи та defense-tech вертикаль зокрема, розробка інструменту matching grants та інші. Загалом група наразі реалізовує близько 20 різних проєктів», – повідомив голова правління Techosystem та один з ініціаторів робочої групи з венчурних інвестицій Олександр Яценко.

Серед анонсованих проєктів комітету:

  1. Проведення дослідження інвестиційних угод в українські стартапи та інші дослідження ринку;
  2. Розбудова зв’язків між українськими та міжнародними інвесторами та українськими стартапами — залучення міжнародних венчурних інвестицій, щоб посилити міжнародну присутність українських стартапів;
  3. Зміцнення зв’язків із венчурними фондами, налагодження зв’язків між венчурними екосистемами України, ЄС і США;
  4. Запуск та робота Equity crowdfunding platform — платформи для розширення доступу до інвестицій і стимулювання економічного розвитку;
  5. Запуск і робота інструменту Matching Grants для фінансування українських стартапів — державно-приватної грантової програми, що використовує можливості партнерів із приватного сектора для підтримки інноваційних технологічних стартапів методом дублювання інвестицій грантовими коштами.

До складу комітету увійшли:

  1. Інвестиційні фонди: BRISE Capital, Flyer One Ventures, Geek Ventures, Horizon Capital, SID Venture Partners, Sigma Software Labs, SMOK Ventures, SMRK, u.ventures, ZAS Ventures;
  2. Акселератори та інкубатори: CfE Accelerator, Mission Possible, Startup Wise Guys, Vacuum Deep Tech Acceleration, YEP Accelerator , Інноваційний хаб Житомирської політехніки;
  3. Фізичні особи: Ярослав Кремпович, Ярослав Яковенко;
  4. Інші компанії: Kooperativ, Molfar.

Комітет очолив Андрій Зінчук, засновник і керівний партнер ZAS Venture Group, український підприємець, інвестор, стартап-консультант.

«Я вирішив податись на голову Комітету з венчурних інвестицій, щоб об’єднати зусилля усієї української технологічної екосистеми для досягнення амбітних цілей. Мій досвід у ZAS Venture Group дозволив мені зрозуміти важливість спільної роботи та залучення інвестицій для розвитку українських стартапів. Наша велика ціль в ZAS Ventures — 30 нових єдинорогів в Україні до 2034 року. Ба більше, моє бачення полягає в тому, що близько третини цих єдинорогів будуть у сфері оборонних технологій, які зараз народжуються з метою захисту України. Досягнення цієї цілі неможливе силами одного гравця, тому я прагну об’єднати зусилля всієї екосистеми для досягнення цієї мети, що безпосередньо наблизить нашу перемогу та зміцнить економіку країни», — прокоментував Зінчук.

Напрям венчурних інвестицій — один із шести ключових у діяльності Techosystem, повідомили редакції AIN.UA у спілці. Інші пʼять сфер діяльності екосистеми: 

  1. Освіта та стандартизація;
  2. Міжнародні відносини та події;
  3. Аналітика та дослідження;
  4. Взаємодія з державою;
  5. Сервісні компанії.

Водночас у Techosystem повідомили, що з розширенням їхньої діяльності кількість цих напрямів із часом збільшиться до 12.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все