Telegram відкриває Ad Platform для всіх: хто, за що та в якій валюті зможе заробити

  • 4 марта, 15:03
  • 3815
  • 0

На платформі вже працює система монетизації, проте наразі інструмент просування Telegram Ads, створений з урахуванням вимог до конфіденційності, допомагає заробляти тільки на 10% переглядів. Водночас трансляції каналів у Telegram щомісяця генерують 1 трильйон переглядів.

«У березні рекламна платформа Telegram офіційно відкриється для всіх рекламодавців у майже ста нових країнах. Власники каналів у цих країнах почнуть отримувати 50% усіх доходів, які Telegram отримує від показу реклами на своїх каналах», – написав Дуров.

Щоби платежі за рекламу та виведення зароблених коштів були безпечними, платформа використовуватиме блокчейн-технологію. Всі транзакції здійснюватимуться тільки в TON. Це нативна криптовалюта, що використовується для транзакцій всередині, як-от купівлі ігор чи NFT, всередині децентралізованого блокчейну першого рівня, який Telegram запустив у 2018 році.

«Як і в підході до імен користувачів Telegram на Fragment, ми будемо продавати рекламу та ділитися доходом із власниками каналів у Toncoin. Творці контенту зможуть або перевести в готівку свої тонкоїни, або повторно інвестувати їх у просування та оновлення своїх каналів», – зазначив Дуров.

Від початку повномасштабного вторгнення українці більшість новинного контенту споживають в месенджерах, і найпопулярнішим з-поміж них став Telegram. Аудиторія деяких каналів перевищує один мільйон підписників, тож власники найбільших із них можуть заробляти на рекламі солідні гроші.

Першим реселером офіційного сервісу Telegram Ads, призначеного для розміщення реклами на цій платформі, стала Netpeak Group. Користувачі бачать рекламу як повідомлення із підписом Sponsored, що з’являються після перегляду всіх авторських дописів у каналі. Як працює офіційна реклама в Telegram, які є інструменти, скільки доведеться платити та чи вигідно це взагалі – читайте в нашому інтерв'ю з Netpeak Agencies Group.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий