Telegram запускає монетизацію каналів через рекламу – але лише з блокчейном TON

  • 29 февраля, 07:00
  • 3793
  • 0

Власники Telegram-каналів з наступного місяця зможуть отримувати до 50% від доходу з реклами, що розміщується на їх каналах. Йдеться про рекламу, яку бачать користувачі без преміумпідписки знизу каналу, повідомив засновник месенджера Павел Дуров.

Він зазначив, що рекламна платформа Telegram офіційно відкриється для всіх рекламодавців у березні майже в 100 нових країнах. Власники каналів у цих країнах почнуть отримувати 50% від будь-якого доходу, який Telegram отримує від показу реклами на їх каналах.

Для перерахування коштів за рекламу Telegram використовуватиме блокчейн TON. TON, або toncoin, – це криптовалюта, що використовується в Мережі TON (Open Network) і дозволяє здійснювати криптовалютні платежі безпосередньо в Telegram.

За словами Павла Дурова, канали в Telegram генерують трильйон переглядів щомісяця, але лише 10% з них монетизуються за допомогою реклами.

За даними Mediascope, Telegram майже наздогнав «ВКонтакте» за аудиторією в росії. Аудиторія месенджера за два роки зросла більш ніж на 30 млн людей і станом на жовтень 2023 року склала 82,3 млн (аудиторія «ВКонтакте» – 89,2 млн користувачів).

Троянський кінь

Український підприємець Ярослав Ажнюк, який системно просуває ідею відмови від Telegram, прокоментував цю новину так:

«Це хороше продуктове рішення для них і для користувачів платформи. Але чим красивіший цей троянський кінь, тим небезпечнішим він є».

Він звернув увагу на дві інші новини щодо безпекових ризиків Telegram. Перша – нещодавній збій у рунеті призвів до того що Telegram перестав працювати у майже всій Європі та частково у США. Друга новина полягає у тому, що раніше видалені повідомлення з’явилися знову.

Контекст

Напередодні у рф стався збій у роботі месенджера Telegram, який є найпопулярнішою програмою обміну повідомленнями в країні. Це, як повідомляє Reuters, сталося під час проведення силовими структурами «стрес-тестів» онлайн-ресурсів для виявлення можливих вразливих місць.

Під час тестування, крім Telegram, збої також зафіксували у роботі інших сайтів, натомість деякі раніше заблоковані соціальні мережі, такі як Instagram та Facebook, раптово стали доступними в росії. Однак згодом доступ до них знову був обмежений.

Москва вже давно прагне змінити свою внутрішню інтернет-інфраструктуру, або просто рунет, навіть відключаючись від глобального інтернету для проведення тестів.

Взагалі це не перший раз, коли в росії стався збій у роботі інтернету чи месенджерів. Так, наприкінці січня користувачі не могли зайти на сайти з доменом .ru. 

Згідно з підсумками дослідження, проведеного сервісом аналітики Telemetrio, у 2023 році в Україні налічувалося понад 33 000 активних Telegram-каналів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий