TikTok не пройшов перевірку на відповідність до нового закону Європейського Союзу про цифрові послуги під час стрес-тесту

  • 21 июля, 07:37
  • 3741
  • 0

Минулого понеділка, Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон і представники його відомства провели відвідування в офісах TikTok в Дубліні для здійснення так званого «стрес-тесту». Цей тест виявив неготовність платформи відповідати вимогам європейського «Закону про цифрові послуги» (DSA), який набуде чинності з 25 серпня.

Бретон заявив, що недавні події показали вплив та наслідки, які TikTok має на життя людей та демократію. За словами Єврокомісара, понад чверть населення Європи використовує TikTok, більшість з них — підлітки. Він додав, що якщо системи платформи зазнають недоліків, наслідки можуть бути серйозними.

Популярний сервіс коротких відео, який належить компанії ByteDance з Китаю, входить до категорії інтернет-платформ, що зобов'язуються дотримуватися нових правил модерації, під загрозою багатомільярдних штрафів або можливої заборони діяльності в країнах Європейського Союзу.

Випробування, які були проведені, охоплювали різні сфери, зокрема захист дітей, систему рекомендацій та модерацію контенту, доступ до даних та прозорість діяльності. Бретон висловив свою вдячність TikTok за згоду добровільно пройти ці тестування і виділити необхідні ресурси для їх виконання.

Єврокомісар підкреслив, що настав час прискорити виконання всіх вимог. На кінець серпня планується оцінити, чи були зроблені реальні та значущі зміни щодо відповідності всім вимогам.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий