TikTok платив користувачам за безперервний перегляд відео. Це не сподобалося регуляторам в ЄС

  • 25 апреля, 17:15
  • 1285
  • 0

ЄС відкриває розслідування щодо спрощеної версії TikTok — TikTok Lite, яка пропонує користувачам отримувати гроші за активну взаємодію із додатком.

Регулятори ЄС висловили стурбованість щодо того, що тип дизайну «завдання та винагорода», використаний у новому додатку, може вплинути на психічне здоров'я молодих користувачів, стимулюючи залежну поведінку.

«Ми підозрюємо, що TikTok Lite може бути таким самим токсичним і викликати звикання, як „легкі цигарки“. Ми докладемо всіх зусиль, щоб захистити наших дітей», — каже комісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.

Комісія ще не підтвердила жодних порушень Закону про цифрові послуги (DSA), але припустила, що вона може ввести тимчасові заходи, щоб змусити материнську компанію ByteDance призупинити роботу TikTok Lite в ЄС, доки вона продовжує розслідування. Компанія має час до 24 квітня, щоб виступити проти цих потенційних заходів, тому додаток все ще доступний для жителів ЄС. Проте ByteDance не надала ЄС документу щодо оцінки ризиків щодо TikTok Lite після запиту минулого тижня.

Таке недотримання DSA може призвести до серйозних штрафів у розмірі до 1% від загального річного доходу та періодичних штрафів у розмірі до 5% щоденного доходу.

Як писав NV Техно, TikTok Lite був запущений на початку цього місяця у Франції та Іспанії і дозволяє користувачам заробляти бали, переглядаючи відео та гавкаючи їх. Ці бали можна обміняти на такі речі як ваучери Amazon і власну цифрову валюту TikTok, яка зазвичай використовується для заохочення авторів контенту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все