Тимчасовий захід? Apple впровадить ChatGPT в iOS 18, поки її власний ШІ ще не готовий

  • 23 мая, 14:03
  • 3808
  • 0

Генеративна технологія штучного інтелекту від Apple все ще недостатньо розвинена, щоб відповідати можливостям провідних чат-ботів, таких як ChatGPT або Gemini від Google. Компанія співпрацює з OpenAI, щоб закрити цю прогалину.

Історично Apple завжди зосереджувалась на забезпеченні конфіденційності та безпеки. Саме тому компанія пропонувала обробляти завдання штучного інтелекту безпосередньо на пристроях без залучення хмарних рішень. Цей підхід обмежує можливості Siri (порівняно з продуктами конкурентів, як OpenAI та Google) та непростий у реалізації.

Як пише відомий інсайдер Марк Гурман у статті для Bloomberg, генеративна технологія штучного інтелекту від Apple з обробкою на пристрої все ще недостатньо розвинена. Закрити прогалину компанія, ймовірно, збирається, запропонувавши поєднання функцій штучного інтелекту, що обробляється на пристрої та «хмарах» (через ChatGPT, інтегровану в iOS 18). Про відповідну співпрацю компанії, ймовірно, оголосять на Всесвітній конференції розробників Apple (WWDC) у червні.

Серед нових функцій в iOS 18 очікуються покращення розмовних взаємодій голосового помічника Siri, автоматичного підсумовування повідомлень та новинних статей, транскрипції голосових нагадувань. Також прогнозують додавання нових функцій для редагування фотографій на основі штучного інтелекту.

Раніше NV Техно писав, що стало відомо про переговори Apple із кількома великими гравцями на ринку ІІ-послуг. Крім OpenAI та Google серед потенційних партнерів називали також Anthropic.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все