ІТ-компанії активніше бронюють своїх співробітників. Скільки айтівців уже заброньовано

  • 30 января, 12:02
  • 3745
  • 0

чоловіки в українській військовій формі

Зі згаданого числа приблизно 1 500 фахівців мають повторне бронювання, а додатково більш як 600 ІТ-спеціалістів чекають на погодження з боку міністерств. Про це повідомили представники проєктного офісу «Дія.City».

«Більшість тих, кого компанії подають на повторне бронювання, отримують позитивну відповідь. Найчастіші причини відмови – некоректне заповнення пакета документів або подання до бронювання військовозобов’язаних з неактуалізованими військово-обліковими даними», – зазначили у відомстві на запит редакції DOU.

Як змінилася ситуація з бронюванням в ІТ

Якщо порівнювати, то у вересні минулого року було заброньовано 3 400 ІТ-спеціалістів. У Мінцифри зазначають, що кількість бронювань поступово зростає, та потрібно враховувати ще тих фахівців, які нині очікують на фінальне погодження з боку Генштабу й Мінекономіки. Зараз на такій фінішній прямій перебуває 620 айтівців.

«ІТ-компанії стали активніше подавати на бронювання своїх військовозобов’язаних працівників. Річ у тім, що у багатьох компаній добігає кінця термін бронювання військовозобовʼязаних, і тому вони подаються на повторну бронь. Також додаються нові компанії, які визнаються критично важливими вперше, і це дає їм право бронювати військовозобов’язаних працівників», – додали в міністерстві.

Що ж до самих ІТ-компаній, то вони здебільшого не готові розкривати кількість заброньованих співробітників і чекають на ухвалення закону про мобілізацію. А ті, хто забронював частину своїх фахівців, кажуть про те, що процедура робоча, але зі своїми нюансами. До прикладу, розгляд заявки може зайняти чимало часу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи