TSMC побудує третій завод у США. І це має допомогти Джо Байдену на виборах

  • 9 апреля, 14:00
  • 3073
  • 0

Тайванська компанія TSMC погодилася розширити свою присутність у США, збудувавши третій завод з виробництва напівпровідників в Аризоні.

Ця угода збільшить загальний обсяг інвестицій компанії у США до 65 мільярдів доларів. Головний економічний радник президента Джо Байдена Лаель Брейнард назвала цю подію "новим главою для американської напівпровідникової промисловості".

AFP пише, що TSMC отримає до $6,6 млрд. прямого фінансування від уряду США і може отримати ще до $5 млрд. у вигляді кредитів. Ці інвестиції спрямовані на зміцнення промислової потужності США та запобігання нестачі передових чіпів, необхідних для виробництва мобільних телефонів, електромобілів та військової техніки.

Міністр торгівлі Джина Раймондо зазначила, що завдяки цим інвестиціям TSMC створить не менше 6000 прямих робочих місць у сфері високих технологій та понад 20 000 робочих місць у сфері будівництва заводів.

TSMC планує виробляти на новому заводі чіпи навіть досконаліші, ніж спочатку планувалося. Компанія є важливим гравцем на світовому ринку напівпровідників та почала диверсифікувати своє виробництво під тиском з боку клієнтів та урядів, стурбованих можливим вторгненням Китаю на Тайвань.

Ця угода є частиною широкого плану щодо зміцнення напівпровідникової промисловості в США, прийнятого в рамках Закону про чіпи та науку. Цей закон передбачає виділення значних коштів на розвиток галузі у Сполучених Штатах з метою залучення приватних інвестицій та забезпечення безпеки постачання чіпів для країни.

Важливо, що цей завод побудують саме в Аризоні — одному з штатів, що вагаються, перемога в якому суттєво збільшить шанси Джо Байдена на виборах цього року. Зараз, за результатами опитувань, він поступається Дональду Трампу.

2020 року Байден переміг у цьому штаті з невеликим відривом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий