Творці monobank запустили веб-сайт «Індекс самоізоляції»

  • 12 апреля, 11:33
  • 4541
  • 0

З 18 березня Україна перебуває на карантині. Більшість людей перебувають вдома, на самоізоляції. Творці monobank запустили веб-сайт «Індекс самоізоляції», щоб відстежити, які заходи, що вживає уряд, дійсно спонукають українців сидіти вдома та дотримуватися режиму самоізоляції. Веб-сайт працює на основі аналізу карткових транзакцій в еквайринговій мережі monobank.

На сайті можна ознайомитися з динамікою даних по кожному з обласних центрів та по цілій Україні. Ці дані оновлюються кожні 30 хвилин, що дає можливість аналізувати ситуацію в реальному часі. Індекс розраховується, як відношення кількості унікальних клієнтів, які робили покупку через наземний термінал у конкретний день, у порівнянні з таким самим днем тижня до карантину. Показник може мати значення від 0 до 1. Чим він нижчий, тим більше людей вирішили не виходити з дому заради покупок.

Звісно, аналіз не надає даних щодо всіх мешканців країни та всіх типів операцій. Але банк має 2+ млрд клієнтів і сайт він добре показує динаміку змін активності людей на території України.


Теги: monobank
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все