Twitter можуть заборонити в Євросоюзі, якщо платформа не боротиметься з дезінформацією

  • 30 мая, 04:29
  • 3748
  • 0

За словами міністра цифрового переходу та телекомунікацій Франції Жана-Ноеля Барро, Twitter відіграє важливу роль у публічних дебатах, однак дезінформація на платформі загрожує демократії.

Соцмережа Twitter може бути заборонена в Європейському Союзі, якщо вона не дотримуватиметься нових правил для боротьби з дезінформацією. Про це заявив міністр цифрового переходу та телекомунікацій Франції Жан-Ноель Барро в ефірі francetvinfo, передає «Європейська правда».

«Twitter буде заборонено в Європейському Союзі, якщо він не відповідатиме нашим правилам», — сказав чиновник.

Напередодні комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон повідомив, що Twitter виходить з добровільної угоди Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією в інтернеті.

Як відомо, з 25 серпня в ЄС набуває чинності закон про цифрові послуги, який передбачає, зокрема, зобов’язання видаляти незаконний контент і заборону реклами, орієнтованої на неповнолітніх. Платформи, які не відповідатимуть цим правилам, отримають штраф у розмірі до 6% від обороту.

«Я хочу, щоб Twitter відповідав цим європейським правилам до 25 серпня, інакше він більше не буде бажаним у Європі. Платформа буде забанена в Європейському Союзі у випадку повторного порушення», — зазначив Барро.

За його словами, Twitter відіграє важливу роль у публічних дебатах, однак дезінформація на платформі загрожує демократії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все