У Facebook та Instagram обмежать доступ підлітків до контенту

  • 10 января, 12:03
  • 3778
  • 0

Компанія Meta заявила про те, що в соціальних мережах Instagram та Facebook стане більше прихованого від підлітків контенту. Все – через намагання захистити дітей від шкідливої інформації. Відтепер налаштування контролю стане суворішим, а умови пошуку в Instagram – більш обмеженими, пише Meta у своєму блозі.

Одне з нововведень – приховання контенту, який не відповідає віку користувача, навіть якщо ним поділився хтось, на кого він підписаний. Компанія вже намагається не рекомендувати такі дані підліткам в Reels. А коли хтось публікуватиме шкідливий контент (наприклад, розлади харчування або селфхарм – поведінка людини, коли вона намагається завдати шкоди собі), то Meta буде поширювати ресурси експертних організацій, які зможуть надати допомогу, – зокрема, Національний альянс з психічних захворювань.

«Зараз ми намагаємось запровадити ці зміни для підлітків до 18 років, і у найближчі місяці вони будуть повністю реалізовані в Instagram та Facebook», – йдеться у повідомленні Meta.

Пошук інформації

Компанія зазначає, що дозволяють людям обговорювати їхню боротьбу з самогубством, селфхармом та розладами харчової поведінки, а також ділитись відповідним контентом. Втім, у Meta працюють над тим, щоб ускладнити пошук такого контенту. Тому, коли люди шукають терміни, пов’язані з цими проблемами, соцмережі приховуватимуть результати і направлятимуть користувача за допомогою до експертів. Цей алгоритм впровадять у найближчі тижні.

Захист власних даних

Підлітки отримуватимуть повідомлення, в яких компанія буде пропонувати оновити налаштування безпеки та конфіденційності. Якщо користувачі погодяться, Meta автоматично змінить їхні налаштування. Це призведе до деяких обмежень, зокрема, тих, хто захоче репостнути контент, відзначати або згадати користувачів у дописах. Окрім цього, людина зможе отримувати повідомлення лише від їхніх підписників. Також Meta приховає повідомлення, що матимуть образливі коментарі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий