У Helsi з’явився ШІ-сервіс, який допоможе розібратися з аналізами – але діагноз не ставитиме

  • 11 июня, 09:00
  • 3680
  • 0

В електронну медичну інформсистему Helsi додають сервіс на основі штучного інтелекту, який допомагатиме розібратися з аналізами, але не замінить консультацію лікаря. Про це повідомили у компанії.

  1. Скористатися Helsi+ може будь-який користувач – наразі це безплатно. Для цього потрібно надати дозвіл на аналіз своїх даних та завантажити їх у PDF форматі – потім система розпочне вивчення.
  2. Проаналізувати можливо тільки дані самого користувача, адже система бере інформацію з його профілю – а саме вік та стать. Тому якісно розшифрувати аналізи іншої людини, наприклад дитини, зараз не вийде. 
  3. Також сервіс може бачити результати аналізів тільки з трьох лабораторій – «Сінево», «Діла» та «Ескулаб», і тільки двох напрямків: загальні аналізи крові та сечі. У пресрелізі йдеться, що вони найпопулярніші для визначення стану здоров’я.
  4. Нова функція не буде ставити діагнози та не замінить прийом у лікаря. Вона може надати інформацію про ймовірні ризики для здоров’я та порекомендує, до якого фахівця можна звернутися. 
  5. У ній будуть доступні поради про здоровий спосіб життя: харчування, фізична активність, режим дня та корисні звички.
  6. Йдеться, що ШІ-сервіс для інтерпретації аналізів розробила одна із трьох команд Helsi. А саме команда технічного директора і одного зі співзасновників Helsi, Євгена Губича.

Helsi – це найбільша медична інформаційна система і провідний цифровий провайдер у сфері охорони здоров’я України. Компанія працює на ринку 8 років. Системою користуються більш як 1600 закладів охорони здоров’я і 50 000 лікарів по всій Україні. Користувачами мобільного застосунку Helsi є 8 млн людей. Нагадаємо, у 2022 році «Київстар» придбав контрольний пакет акцій Helsi.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий