У ЛУН запрацювала дослідницька ШІ-лабораторія, запустили 3D-моделі оточення

  • 3 апреля, 14:00
  • 4177
  • 0

Українська компанія з розробки онлайн-сервісів для нерухомості ЛУН відкрила дослідницьку AI-лабораторію Flair Research, повідомив Володимир Кубицький, Head of AI та Chief Innovation Officer в ЛУН.

ML-інженери Flair з 2014-2015 років досліджували штучний інтелект на рівні з роботою над продуктами. Проте, потреби продуктів і бізнесу часто витісняли дослідження з робочого списку, адже продуктові задачі дають користь «тут і зараз», а дослідження – «колись і не факт».

«Жодна технологічна компанія не втримається на топ позиціях, якщо не інвестуватиме в research», – коментує Кубицький. «Все технологічне в продуктах, що створює довгострокову конкурентну перевагу, починається з research».

До створення Flair Research ЛУН йшов майже 10 років. Першим результатом роботи стала 3D-модель оточення, побудована з наявних 2D фото. Команда взяла фото з дронів, зроблені під час аерообльотів 360, і застосувала до них складні алгоритми.

Ось два приклади 3D-моделей, найкраще дивитись у Safari з мобільного: Tetris Hall та Sea Symphony

Зверніть увагу, що керування моделями на цей момент не зовсім інтуїтивне. Це один з викликів, над якими наразі працюють frontend-розробники ЛУН.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий