У мережі раптово поширився фейк про закриття Gmail. Що Google змінить насправді?

  • 24 февраля, 12:34
  • 3816
  • 0

Повідомлення про нібито закриття сервісу електронної пошти Gmail від Google раптово завірусилися в X (Twitter). Історія Gmail і справді добігає кінця, правда, стосується це тільки її старої HTML-версії.

Цього тижня на X ряд користувачів (зокрема такі, що мають «синю галочку», що підтверджує верифікацію профілю) поширили інформацію про те, що компанія нібито має намір повністю припинити роботу служби електронної пошти Gmail. На підтвердження було опубліковано фейковий скріншот нібито листа Google з відповідним оголошенням. У ньому йшлося про припинення роботи Gmail з 1 серпня 2024 року та пропозицію користувачам завантажити свої листи до цього часу. В одному з випадків повідомлення про закриття Gmail, за даними X про охоплення, побачили майже 8 мільйонів користувачів.

Google дійсно вносить зміни до роботи Gmail, але ці зміни були очікуваними і не вплинуть на клієнтів. Справа в тому, що компанія остаточно відмовляється від базового HTML-перегляду Gmail. Ця версія поштового сервісу має спрощений дизайн і не підтримує багато функцій, які має нова версія (чат, пошукові фільтри, комбінації клавіш, складне форматування і т. д.). Вона могла стати в нагоді користувачам зі старими пристроями, а також тим, у кого поганий зв'язок. Для більшості користувачів компанія вже давно пропонувала за умовчанням новий режим перегляду, а не HTML-версію.

«Gmail переводить користувачів з базового перегляду HTML на останню версію Gmail, також відому як стандартний режим. … Якщо ваш веб-браузер підтримується, Gmail автоматично відкриває найновішу версію з останніми функціями та оновленнями безпеки», — пояснює компанія на сторінці Центру допомоги Google.


Как отмечает TechCrunch, Google сообщила об этом изменении еще осенью 2023 года, объявив, что от HTML-просмотра откажутся в начале января 2024 года, в письмах к клиентам. Сейчас при попытке открыть HTML-версию пользователи видят сообщение о том, что базовая HTML-версия Gmail больше не будет поддерживаться с февраля 2024 года.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все