У Мінцифри створюють віртуальну економічну зону Diia City

  • 13 мая, 12:04
  • 4424
  • 0

Мінцифри створює революційні проєкти, які сприятимуть розвитку в Україні високотехнологічних та креативних індустрій. Один серед них – спеціальна віртуальна економічна зона, яка дозволить спростити умови провадження бізнесу та залучити в Україну іноземні інвестиції. 

Diia City – цифрова бізнес-країна, в якій не існуватиме меж для інвестицій, створення робочих місць чи розробки новітніх технологій. Українці та підприємці з усього світу матимуть можливість швидко реалізовувати свої найамбітніші інноваційні та бізнес-ідеї без втручання держави", - йдеться у повідомленні. 

Хто може стати резидентом DC?

Diia City буде цікава українським та міжнародним IT-компаніям, високотехнологічному бізнесу, інвестиційним фондам, стартапам та освітнім організаціям. Щоб уникнути зловживань, розглядаємо варіанти критеріїв, за якими компанії зможуть отримати резидентство: 

  1. певні КВЕДи
  2. кількість фахівців у штаті 
  3. середня заробітна плата в компанії
  4. доля експорту в розрізі прибутків потенційної компанії-резидента

Що отримають резиденти? 

  1. податкові пільги
  2. спеціальне адміністративне обслуговування
  3. імпорт обладнання для R&D-центрів без податків і зборів
  4. спеціальні умови для валютного регулювання, щоб резиденти змогли вести розрахунки з контрагентами та партнерами за межами України
  5. правовий захист, який базуватиметься на засадах англійського права
  6. унікальні цифрові послуги

За підрахунками Мінцифри, Diia City допоможе відкрити в Україні понад 80 тисяч нових робочих місць за перший рік роботи, а ринок креативних індустрій до 2025 року зросте до 11,8 млрд доларів (у 2019 році він становив 6,2 млрд доларів).

Повну презентацію проєкту Diia City можна переглянути тут


Теги: дія diia city
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все