У місті Славутич буде створено науковий центр, присвячений ядерним дослідженням та розвитку

  • 19 июля, 17:54
  • 3757
  • 0

У місті Славутич буде розбудовано Північно-український ядерний науковий центр згідно з повідомленням журналу "Промисловий портал". Цей проект реалізуватимуть Агентство регіонального розвитку та місцева влада Славутича, залучаючи вчених та експертів з ядерної енергетики з різних країн. Ядерний науковий центр буде розташовано на базі Центру професійного розвитку міста, а особливістю його стане наявність власного цифрового тренажера-двійника перспективних ядерних реакторів.

Центр також буде включати конференц-зали, офісні простори та філію НТУУ "КПІ". Деталі щодо термінів реалізації проекту не надані. Планується, що цей науковий центр сприятиме розвитку Чорнобильської АЕС, дослідженню можливостей використання відчужених територій, розвитку зеленої енергетики на базі закритої електростанції, а також реалізації проектів зі збереження та утилізації ядерних відходів, що утворюються під час роботи українських атомних станцій.

Шляхом створення хабу в Славутичі планується встановити центр компетенцій для ядерної та зеленої енергетики в Україні.

Славутич було засновано після аварії на Чорнобильській АЕС з метою переселення тисяч співробітників станції, які евакуювали з заражених територій. На той момент було вирішено продовжити експлуатацію Чорнобильської АЕС, і працівники продовжували працювати, добираючись до станції за допомогою електричних потягів та автотранспорту.

Після остаточного закриття ЧАЕС у 2000 році тисячі містян залишилися без роботи. У той же період "Енергоатом" заснував підприємство "Атомремонтсервіс", що спеціалізується на ремонті та обслуговуванні атомних електростанцій, а також будівництві об'єктів ядерної енергетики. Однак, не всім вистачає роботи, і тому відбувається поступовий відтік населення до Чернігова та Києва.


Теги: розробка
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все