У Telegram працює близько 30 інженерів. Це викликало занепокоєння у фахівців із безпеки — TechCrunch

  • 27 июня, 12:04
  • 3749
  • 0

Telegram, популярний застосунок для обміну повідомленнями, може бути не таким безпечним, як вважають деякі користувачі. Про це йдеться у статті TechCrunch, де висловлюються сумніви щодо безпеки месенджера.

Ось, про що йдеться в тексті:

  1. Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що в його компанії працює близько 30 інженерів. Експерти з безпеки вважають, що це занадто мало для забезпечення належного захисту платформи, яка має майже мільярд користувачів.
  2. За замовчуванням чати в Telegram не мають наскрізного шифрування, як у Signal або WhatsApp. Користувачам потрібно активувати «Секретний чат», щоб увімкнути наскрізне шифрування, що зробить повідомлення нечитабельними для будь-кого, крім цільового одержувача.
  3. Також протягом багатьох років виникали сумніви щодо якості шифрування Telegram, враховуючи, що компанія використовує власний алгоритм шифрування, розроблений братом Дурова.
  4. Крім того, Telegram зберігає велику кількість даних користувачів, оскільки він є не тільки застосунком для обміну повідомленнями, але й соціальною мережею.
  5. TechCrunch називає Telegram однією з найпопулярніших платформ для людей, які працюють із криптовалютою, поширюють дезінформацію, екстремістів, хакерів.
  6. За словами експертів, така кількість даних робить платформу привабливою мішенню, а мала кількість працівників Telegram ставить під питання їхню здатність протистояти хакерам, особливо тим, кого підтримують уряди.
  7. У Telegram нема кому займатися юридичними запитами, немає інфраструктури для вирішення проблем зі зловживаннями та модерацією контенту.
  8. Експерти вже давно попереджають, що Telegram не можна вважати повністю безпечним застосунком. А заява Дурова може свідчити про те, що ситуація із безпекою навіть гірша, ніж вважалося раніше.

Раніше повідомлялось, що двоє високопосадовців, які працювали в антитерористичній поліції в Бангладеш, могли збирати особисту та засекречену інформацію громадян і продавати її в Telegram.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий