У Японії випробовують технологію 6G зі швидкістю 100 Гбіт/с

  • 2 мая, 09:00
  • 1954
  • 0

У Японії консорціум компаній працює над технологіями 6G. Їм вперше вдалося передати дані на швидкості 100 Гбіт/с. Про це йдеться у звіті, опублікованому японським оператором мобільного зв’язку NTT Docomo.

Дослідженням займаються вчені з чотирьох японських компаній ще з 2021 року: NTT Docomo, NTT, NEC та Fujitsu. Вони спільно створили перший бездротовий пристрій, яким вдалося передати дані на швидкості 100 Гбіт/с у діапазонах 300 ГГц в приміщенні та 100 ГГц на вулиці на відстані до 100 метрів.

100 Гбіт/с — це приблизно у 20 разів швидше, ніж максимальна швидкість передачі 4,9 Гбіт/с у сучасних мережах 5G. Така швидкість еквівалентна передачі п’яти фільмів у форматі HD за секунду, порівнює видання Live Science.

Поки найсучаснішим стандартом бездротового зв’язку є 5G, запущений у 2019 році. Це п’яте покоління мобільного зв’язку, що діє на основі стандартів телекомунікацій (5G/IMT-2020). Воно має забезпечувати значно вищу швидкість передачі даних, меншу затримку та більшу пропускну здатність порівняно з технологіями 4G.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Forbes сказав, що пілотний проєкт 5G-зв’язку в Україні може бути запущений уже в 2024 році. 

Наприкінці лютого національна комісія, що здійснює державне регулювання в галузях електронних комунікацій, дозволила «Київстар» випробовувати 5G.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все