Україна допоможе Естонії запустити свій варіант програми "Дія"

  • 19 января, 13:09
  • 3784
  • 0

У лютому запустять бета-тест mRiik, а до літа програма стане доступною для всіх естонців. 

Новинку на Всесвітньому економічному форумі в Давосі презентував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та віце-канцлер з цифрового розвитку Естонії Луукас Крістіан Ільвес, повідомляє Мінцифри.

дія, mriik, аналог дія, дія, як зайти в дію на комп'ютері, не завантажується дія, не можу увійти в дію
Презентація mRiik у Давосі
Fullscreen
Естонська програма mRiik заснована на базі "Дія" і включає три основні для будь-якого громадянина цифрових документи: ID-карту, паспорт і посвідчення водія. Крім того, в mRiik будуть доступні різні види довідок: COVID-сертифікат, попередження про штрафи, дозволи на управління дронами та рибальство, пенсійне посвідчення, свідоцтво про інвалідність та багато іншого.

За словами голови Мінцифри Федорова, Україна поділилася з Естонією кодом та UX/UI дизайном програми. Ще 2 вересня минулого року міністр інфотехнологій Естонії Крістян Ярван та Михайло Федоров підписали договір про співпрацю у сфері розробки естонського варіанта додатку "Дія" цифрового документообігу.

Вже на початку лютого mRiik можуть почати використовувати тестувальники, щоб виявити всі проблеми та недоробки системи, а в середині року планується повноцінний запуск додатку для громадян Естонії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все