Україна має намір розширити український вплив на платформах Google та YouTube

  • 22 октября, 16:59
  • 3801
  • 0

Українська влада висловила прохання до Google про внесення змін в роботу їхньої пошукової системи та параметрів сервісу YouTube. Метою є припинення видачі російського контенту українським користувачам. Представники компанії Google провели нараду з українськими посадовцями та першою леді України, Оленою Зеленською, під час якої обговорювалися важливі питання цієї ініціативи. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що Google, була одна з перших компаній у запровадженні санкційних заходів проти Російської Федерації, які включали призупинення рекламних кампаній та співпрацю з російськими рекламодавцями, а також видалення більше 9 тисяч каналів і 70 тисяч відеозаписів, що містили дезінформацію про агресію РФ.

Під час зустрічі в Києві порушили питання, пов'язані з некоректним відображенням території України на платформі Google, а також висвітлено потребу у дерусифікації пошукової системи Google. Зокрема, висловлено занепокоєння стосовно більшості рекомендацій, які надаються користувачам YouTube в Україні, які є російськомовними.

Перша леді України, Олена Зеленська, закликала до заміни російськомовного контенту, який показується користувачам із України, на українськомовний або контент західного походження. Цей крок спрямований на поліпшення якості та різноманітності доступного контенту для українських користувачів і на підтримку подальшої дерусифікації цифрових платформ.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий