Українські EdTech-стартапи потрапили до списку найперспективніших від HolonIQ

  • 8 июля, 12:32
  • 3826
  • 0

Міжнародна аналітична компанія HolonIQ опублікувала щорічний список європейських найперспективніших стартапів у сфері навчання Europe EdTech 200. Туди потрапили щонайменше чотири українські компанії.

HolonIQ сформувала список із 200 різних стартапів, розподілених за десятьма категоріями. Їх оцінюють за кількома параметрами, як-от: унікальність, досвід лідерів, фінансовий стан, розширення тощо.

Отже, до списку потрапили:

  1. Headway (online learning) — створює продукти з мікронавчання. Він був заснований у 2019 році. За 5 років стартап виріс з 3 до 200+ людей у команді та відкрив офіси в Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні.  До екосистеми продуктів входять застосунок із самарі нонфікшн бестселерів Headway, додаток для тренування мозку Impulse, застосунок із короткими курсами на різні теми Nibble, а також коучингова платформа з персонального та професійного розвитку AddMile.
  2. All right (Language Learning) — онлайн-школа англійської мови, що поєднує в собі продукти для дітей і дорослих. Засновник — Олег Оксюк. Торік у квітні залучили $1 млн від 11 приватних інвесторів. У серпні 2021 року AllRight провела угоду з поглинання іншого великого проєкту з вивчення англійської — EnglishDom.
  3. Classtime (Content) — українськомовний сервіс для створення інтерактивного матеріалу різних типів і моніторингу навчального процесу. Заснована у 2016 році, має офіси у Швейцарії, Україні та США.

Серед іншого також можна знайти краківський стартап з українськими засновниками Certifier у категорії Testing. Він розробляє систему для управління цифровими обліковими даними за допомогою конструктора сертифікатів, шаблонів, електронних листів, безпеки та аналітики. У жовтні стартап залучив $700 000 у новому інвестиційному раунді.

Що цікаво, Headway, All right та Classtime потрапляють до цього списку вже другий рік поспіль. Минулого року в ньому також були Buki (у категорії Tutoring and prep test) та Gios (у категорії Steam).

Які показники цьогоріч

Загалом HolonIQ пише, що цього разу спостерігається зменшення кількості стартапів на ранніх стадіях розвитку віком до трьох років. Це пов’язують із труднощами фінансування.

Великобританія відновлює свою частку з 38% стартапів, однак інші великі ринки, такі як Франція та Іспанія, мають менше представництво, ніж минулого року. Зростають також Нідерланди, а Італія залишається стабільною.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий