Українські екоактивісти просять Google не закривати доступ до системи громадського моніторингу атмосферного повітря

  • 21 апреля, 11:22
  • 4049
  • 0

Українські екоактивісти звернулися до менеджменту представництва Google в Україні з проханням підтримати системи громадського моніторингу атмосферного повітря.

“До менеджменту представництва Google в Україні звертається команда громадського проекту моніторингу атмосферного повітря EcoCity спільно з громадськими організаціями, діячами та науковцями України з проханням підтримати громадські системи моніторингу довкілля та не руйнувати можливість громадян нашої країни отримувати оперативну та незалежну інформацію про стан та якість атмосферного повітря! У ці не прості для довкілля України часи ми звертаємося до Вас та просимо підтримати системи громадського моніторингу атмосферного повітря! Ми, всі разом, просимо менеджмент сервісів Google зробивши виключення зі своєї корпоративної політики та надати проекту EcoCity доступ до сервісів Google Maps на умовах пробоно (без оплати)”, – просять активісти.

Громадський моніторинг якості повітря в Україні

Громадський моніторинг якості повітря EcoCity заснований у червні 2018 року за ініціативи талановитої учнівської молоді м. Івано-Франківськ. Ця дитяча ідея моніторингу якості повітря була втілена у життя юними робототехніками за підтримки та допомоги свідомих громадян, соціально відповідального бізнесу міста Івано-Франківськ, експертів та науковців.

У чому проблема?

“Нам вистачало цих безкоштовних запитів до 16 квітня 2020 року, коли «пилова буря» накрила столицю України, а дим від пожеж в Чорнобильській зоні полонив Київ, а згодом і Дніпро, Запоріжжя та Краматорськ. Громадяни з цілої України пильно слідкували за якістю повітря, та використовували інтерактивну мапу нашого проекту, щоб розуміти – коли чекати забруднення, коли очиститься повітря, і можна буде привідкрити вікно для провітрювання або вийти на відкрите повітря. У ці непрості для українців часи мапа нашого проекту стала чи не єдиним джерелом оперативної інформації. Громадські діячі, науковці та журналісти попереджали населення міст використовуючи дані з наших ресурсів. Багато людей з серцево-судинними хворобами та хворобами дихальних шляхів (особливо люди що хворіють на астму та мають хронічні форми захворювань легень) використовують наш сервіс як життєву необхідність.

У цих умовах екологічної кризи різко збільшилась кількість користувачів громадської системи моніторингу повітря та різко збільшилась кількість запитів до карти з даними моніторингу на сайті нашого проекту. Наслідки цього не заставили чекати – тільки за 18 квітня, за один день інформування громадян про екологічну небезпеку, за користуванням сервісом Google Maps було нараховано 96$ США.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все