Український defence-tech стартап Byne залучив $325 000 на розробку розвідувальних рішень з ШІ

  • 23 апреля, 09:00
  • 1371
  • 0

Byne, український стартап, що розробляє рішення на основі штучного інтелекту (ШІ) для оборони та цивільного сектора, залучив $325 000 у межах першого раунду фінансування. Як розповів співзасновник Byne Борис Надикто, раунд очолив один із відомих британських венчурних фондів, який у публічному просторі побажав залишитись анонімним через чутливість домену defense-tech.

Про Byne

  1. Byne був заснований у 2022 році як волонтерський проєкт зі створення захищеної інфраструктури для розгортання великих мовних моделей (LLM) для партнерів у Силах оборони України. Засновники Byne Борис Надикто, Андрій Яковина та Денис Будник.
  2. Згодом стартап почав співпрацювати з сервісними компаніями, допомагаючи їм у проєктах, де потрібна потужна ШІ-експертиза.
  3. Зараз Byne планує розширити свою партнерську програму, щоб охопити аутсорсингові та продуктові компанії.

«Наша задача — стати першим постачальником розвідувальних рішень з українським корінням для країн НАТО», — каже Борис Надикто.

Кошти, залучені в межах цього раунду, будуть використані для:

  1. Фінансування першого великого партнерства з одним із найбільших оборонних підрядників НАТО (назву навмисно не вказують, оскільки її погодження займає багато часу) для створення захищеної інфраструктури для розгортання LLM.
  2. Створення партнерської програми для сервісних компаній, яким потрібен доступ до експертизи та рішень з ентерпрайзного розгортання LLM.

«Ми плануємо вже наступного року провести великий раунд фінансування на суму $2-3 млн, якщо в нас зараз матеріалізуються ті угоди, над якими ми працюємо в військовому секторі і в цивільному», — додає Борис Надикто.

Стартап зареєстрований у Великій Британії, також Byne працює на ринку СШП. Однак переважна частина команди перебуває в Україні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все