Український підприємець оголошує про запуск нового ШІ-стартапу Portal.ai. Він залучив $5 млн інвестицій

  • 10 июня, 11:09
  • 3798
  • 0

Український підприємець і засновник DMarket Володимир Панченко запустив новий ШІ-стартап Portal.ai і залучив $5 млн інвестицій до його запуску. Про це він розповів Forbes.

  1. Стартап заснували у 2023 році в Каліфорнії і тепер він оголошує про офіційний запуск. За словами Панченка, Portal.ai залучив $5 млн передпосівних інвестицій. Це ангельські чеки по $0,5 млн за SAFE-угодами з оцінкою $50 млн.
  2. Ранніми інвесторами стали західні фонди: StratMinds VC, AGI House Ventures and Rocky Yu, BBQ Capital and Nemke Kostic, The Patel family office, Amanda Schloss family office, Broocknell Ventures тощо.
  3. Разом із Володимиром Панченком засновником став експерт зі штучного інтелекту Мохаммед (Хамуді) Наанаа, він технічний директор. До цього працював у ШІ-проєктах Amazon, Apple і Google.
  4. У команді Portal.ai працює 21 людина. Серед них колишні топспеціалісти WhatsApp, PayPal, Apple, Amazon, Google.

Що таке Portal.ai

Це ШІ-застосунок, який має допомогти малим і середнім бізнесам керувати операційною діяльністю, маркетингом, фінансами, логістикою тощо. 

ШІ-агенти Portal.ai збирають й аналізують дані про бізнес клієнта з платформ на кшталт Shopify, Amazon, Google, Meta, Wix, QuickBooks, надають рекомендації або виконують завдання в один клік.

До запуску застосунок тестували п’ять клієнтів. Йдеться, що він збільшив операційну ефективність на 223% та генерацію $2 млн додаткового доходу. 

Підписка на продукт коштує $300 на місяць, але пізніше засновники хочуть зробити його безплатним, а зароблятимуть від кредитних програм із банками-партнерами.

Що відомо

Portal.ai — це вже четвертий бізнес, заснований Панченком. Раніше він заснував реселлер комп’ютерних ігор Suntechsoft, платформу скінів Skins.Cash і біржу для торгівлі віртуальними предметами з комп’ютерних ігор DMarket.

Нагадаємо, у січні 2023 року DMarket придбала американська ігрова компанія Mythical Games.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий