Український розробник розробив додаток-мікробарометр, який дозволяє вимірювати атмосферний тиск і допомагає людям, які страждають від метеозалежності

  • 25 сентября, 07:07
  • 3751
  • 0

Мобільний розробник Вадим Хохлов розробив додаток, який може вимірювати атмосферний тиск інтерфейсом мобільного пристрою.

«Колись я побачив рекламу програми-барометра для Android і встановив її. Але той додаток мав доволі великий розмір, близько 20 мегабайтів, полюбляв часто показувати рекламу й мав не так багато функції. Тому я вирішив зробити свій варіант барометра, але на відміну від робота Бендера без „шахів та паєток“. Майже відразу з’явився слоган додатку — „Простий, гарний та корисний барометр“ і назва „μБарометр“ — тобто „мікроБарометр“», — розповів Вадим. 

Поточний функціонал барометра включає в себе:

  1. Використання внутрішнього датчика тиску для вимірювання атмосферного тиску.

  2. Можливість слідкувати за змінами тиску та записувати його поточні значення з різними інтервалами від 1 хвилини до 24 годин.

  3. Нотифікації про поточні значення тиску, а також можливість налаштувати сповіщення про різкі зміни тиску, корисно для людей із метеозалежністю.

  4. Відображення значень тиску в різних одиницях виміру, включаючи мм рт. ст., дюйми рт. ст., мБар, атм., гПа.

  5. Альтиметр, який розраховує поточну висоту на основі значення тиску та інформації від GPS. Наприклад, він може показати висоту в салоні літака, який летить на висоті 10 000 метрів, відповідаючи висоті приблизно в 2 000 метрів.

  6. Можливість відображення збережених даних у вигляді графіку на екрані програми або у сповіщеннях. Дані також можна переглядати у вигляді таблиці та експортувати у форматі CSV.

  7. Можливість додавати коментарі до точок на графіку, що дозволяє вказувати стан здоров'я або іншу інформацію.

  8. Доступ до трьох різних тем оформлення та можливість додавати різні екранні віджети.

"Для мене особисто велике задоволення - створювати щось, що корисне для інших людей. Можливо, найбільша радість від muBarometr полягає в тому, що я отримую повідомлення від користувачів, які пишуть, наприклад: 'Я страждаю від метеозалежності, і твій барометр допомагає мені підготуватись до різких змін у погоді'," - розповідає розробник.


Теги: розробка
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все