Український стартап для далекобійників Cargofy підняв $2 млн у seed-раунді

  • 2 февраля, 09:12
  • 4045
  • 0

Персональний асистент для далекобійників Cargofy залучив $2 млн у seed-раунді. Лід-інвестором виступив фонд JKR Investments Group. Про угоду повідомили нам в інвестфонді.

Україно-американський стартап Cargofy, який на основі штучного інтелекту збирає замовлення на перевезення для водіїв та пропонує різні варіанти доставки для замовників, залучив у seed-раунді $2 млн. Лід-інвестором виступив JKR Investments Group. Також до раунду приєдналися Flyer One Ventures та ангельські інвестори Мурат Абдрахманов, Ханну Турунен та інші.

Отримані кошти підуть на масштабування на ринку США та розширення функціональності. Також компанія планує розвивати мережу із самозайнятих перевізників, яких у США понад 350 000. Оскільки у них немає можливості самостійно розвивати бренд, підтримку клієнтів і багато інших аспектів, команда працює над тим, щоб запровадити це у Cargofy та зробити застосунок на 100% зручним для перевізників і замовників.

«Експерти прогнозують, що до кінця 2021 року обсяги ринку електронної комерції досягнуть $4 трлн, з яких від 10% до 30% припадуть на логістику. Наприклад, протягом останніх дев’яти років витрати на логістику компанії Amazon зросли з 19% до 31% згідно з даними Transportation Intelligence. Ці дані показують, що індустрія електронної комерції потребує рішень, які модернізують логістичну інфраструктуру. Мета Cargofy — зробити процес транспортування таким самим легким і зрозумілим, як замовлення таксі — дуже актуальна для ринку», — зазначив співзасновник та CEO JKR Олександр Гусєв.

«Логістика стає все більш популярною індустрією для технологічних рішень, це більшою мірою обумовлено розміром ринку $5 трлн чи 6% світового ВВП. Автомобільний транспорт перевозить приблизно 80% усіх вантажів. Ринок перевізників сильно фрагментований, із великою кількістю самозайнятих операторів. Ми раді підтримати Cargofy у їхньому прагненні розвинути єдину зручну мережу для самозайнятих перевізників та перетворити галузь вантажних перевезень на вантажного брокера на базі штучного інтелекту», — додає генеральний партнер Flyer One Ventures.

Компанію Cargofy створили 2017 року СЕО Стах Возняк, СТО Алекс Ковальчук та СМО Дмитрис Алексіу. Спочатку застосунок запустили для вузького сегмента іммігрантів зі Східної Європи з підтримкою рідною мовою та сформували лояльну базу перевізників. Пізніше стартап вийшов на американський ринок. На сьогодні кількість перевезень уже перевищує 40 000.

Щодня у системі агрегуються вантажі, які потрібно перевезти. Алгоритм автоматично розподіляє їх на водіїв вантажівок через мобільний застосунок Cargofy Partner. Сервіс допомагає водіям оптимізувати маршрут і взяти додаткові вантажі на шляху, уникаючи збиткових недовантажених поїздок. Cargofy генерує всі необхідні документи для відправлення вантажу, гарантує водіям ставку за милю та місячний пробіг. Це дає змогу водіям заощаджувати до $18 000 на рік на комісіях посередникам. Також водії можуть знайти в застосунку найближчі станції СТО, заправки та стоянки.



Теги: стартап
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все