Уряд США подав до суду на Adobe через ускладнене скасування підписки та приховані платежі

  • 20 июня, 12:23
  • 3722
  • 0

Міністерство юстиції США позивається до суду на Adobe: компанію звинувачують у тому, що вона приховує дорогі платежі та ускладнює скасування підписки. Про це пише The Verge.

  1. У позові йдеться, що Adobe завдала шкоди споживачам, підписуючи їх на свій стандартний, найбільш прибутковий план підписки без чіткого розкриття умов. 
  2. Вони приховують умови плану дрібним шрифтом, необов’язковими текстовими полями чи гіперпосиланнями. При цьому доступно не розкриває плату за дострокове розірвання договору, яка може сягнути «сотні доларів».
  3. Cпоживачам досить складно скасувати підписку. Для цього треба пройти безліч вебсторінок і спливаючих вікон. А потім ще виникає попередження про плату за дострокове розірвання договору, що може відбити бажання це зробити.
  4. Коли користувач хоче скасувати підписку через чат чи телефон, зв’язок постійно переривається і клієнти змушені знову і знову пояснювати причину звернення. Це порушує закони про захист споживачів, каже Мін’юст. 
  5. У позові згадуються також керівники Adobe — Маніндер Савні та Девід Вадхвані, буцімто вони «керували, контролювали, мали повноваження контролювати або брали участь у діях і практиках Adobe».

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий