В Instagram можна буде стежити за підписниками у реальному часі

  • 28 февраля, 07:00
  • 3801
  • 0

Instagram займається розробкою нової функції – «Мапа друзів». Вона дозволить стежити за своїми підписниками у реальному часі та показувати своє розташування. Це підтвердив виданню TechCrunch працівник компанії Meta.

Схожа функція вже давно є на смартфонах Apple та застосунку Snapchat’s Snap Map. Функція пошуку друзів поблизу також була доступна користувачам Facebook з 2014 року, однак вже у травні 2022 її прибрали.

Поки що мапа не тестується серед користувачів, але її вже помітили розробники. Наприклад реверс-інженер Алессандро Палуцці, який виклав у Threads скріншоти мапи.

Як це має працювати

Карта дозволить бачити у реальному часі, де перебувають підписники. Проте кожен користувач матиме змогу обрати, хто може їх бачити. Відкрити своє розташування можна для всіх підписників, близьких друзів або зовсім нікого. Також на карті зроблять  «Режим примари», який приховуватиме останнє активне місце перебування.

На карті користувачі можуть залишати короткі повідомлення. Зараз це вже можна зробити у верхній частині стрічки в розділі з повідомленнями. Але коли запустять нову функцію, нотатки можна буде залишити біля цікавих місць, кафе чи інших закладів. Нині в Instagram вже є мапа з можливістю пошуку, як у Google. Коли ж з’явиться «Мапа друзів», поки не кажуть.

Раніше Meta у своєму блозі писала, що в соціальних мережах Instagram та Facebook стане більше прихованого від підлітків контенту. Все – через намагання захистити дітей від шкідливої інформації. Відтепер налаштування контролю стане суворішим, а умови пошуку в Instagram – більш обмеженими.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий