В месенджері Telegram виявили незаконний продаж антисептиків

  • 13 апреля, 11:36
  • 3910
  • 0

На фоні спалаху коронавірусу COVID-19 в Інтернеті з’явилося багато спекулянтів. На предмети першої, фактично, життєвонеобхідної потреби ціни стали просто «захмарні». Двоє українців в умовах складної епідемічної ситуації в державі організували продаж антисептичної рідини без відповідного на те дозволу через канал у месенджері Telegram.

Їхню протиправну діяльність виявили та задокументували працівники відділу протидії кіберзлочинам в Київській області спільно зі співробітниками Києво-Святошинського відділу поліції.

Так, 24-річний мешканець міста Бровари розмістив оголошення в месенджері Telegram щодо продажу антисептику у великих об’ємах за ціною ₴ 300 за літр. Поліцейські вилучили у нього 368 літрів антисептичної рідини на суму в ₴ 120 000. 33-річний броварчанин організував продаж антисептиків за ціною ₴ 100 гривень за 200 мл. У нього правоохоронці вилучили у ролі речових доказів 4 000 поліетиленових ємкостей на суму в ₴ 200 000. Вилучені речові докази направлені на проведення дослідження.

Відносно обох порушників правоохоронці склали адмінпротоколи за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. Адміністративні матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення.


Теги: telegram
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все